Kontera Kft. - Hallókészülékek, hallásvizsgálat.

Hírek

Méniere-betegségről

2012-11-10

A belső fül betegségei halláscsökkenést, szédülést, fülzúgást és helyi pangást okozhatnak. Ide tartozik a Méniere-betegség, a vesztibuláris ideggyulladás, a fejtartással összefüggő szédülés, az időskori halláscsökkenés, stb.

 

A Ménière betegség szédüléses rohamokkal, ismétlődő halláscsökkenéssel, és fülzúgással járó belsőfül betegség.

  

 

Lehet egy, vagy kétoldali elváltozás.

A Ménière betegségben jellegzetes a kóros hangosság fokozódás és beszédértési zavarral együtt járó idegi jellegű halláscsökkenés. A hallásromlás jellegzetesen a mély frekvenciákat érinti. 

A Ménière betegség patológiai hátterének az endolympha nyomásfokozódása miatt kialakult endolympha hydropsot tartják 

Ennek oka az endolympha túltermelése ill. felszívódásának csökkenése miatt létrejött endolympha-hydrops. A túlnyomás miatt a Reissner-membrán megreped és a káliumban gazdag endolympha a perilymphával keveredik. 

Ez azonnali hatással van a Corty-szerv, és a szőrsejtek működésére. Ez a keveredés hozza létre a Meniére-rohamot. 

 

A nyomás a keveredés következtében kiegyenlítődik, a Reissner-membrán regenerálódik, és az ion-pumpák helyreállítják az endolympha és a perilympha ion viszonyait. A tünetek enyhülnek, a roham megszűnik, az átmeneti hallás csökkenés javul, szédülés és a vegetatív tünetek megszűnnek.

 

A szőrsejtek az ismétlődő rohamok alatt fokozatosan károsodnak ezért a hallás a mély hangok területén fokozatosan romlik.

A betegek tünetmentes időszakban is szoronganak várva az igen kellemetlen roham visszatértét. A rohamok közötti időtartam igen változatos. Kiváltásában számos tényező szerepet játszhat.

 

Mind a Ménière betegségben szenvedő betegek halánték csontjában, mind az állatkísérletesen létrehozott endolympha hydropsos csigában kimutatták a csiga ereinek kóros elváltozásait is. Ezen megfigyelések alapján felvetetődött, hogy a szövettani eltérések mögött olyan patofiziológiás eltérések is húzódhatnak, ami hatással lehet a belsőfül keringésére.

 

Az is valószínűsíthető, hogy a belsőfül keringésben bekövetkezett változások kapcsolatba hozhatók a Ménière betegség tünet együttesének kialakulásával. Ezt a feltételezést támasztják alá a kísérletesen létrehozott endolympha hydropsos állatokon kapott belsőfül keringés dinamikájában bekövetkezett változások. Az ily módon már károsodott belsőfül feltételezhetően még érzékenyebbé teszi a cochleát a külső és belső behatásokkal szemben, mint amilyenek, pl. a stresszhatások, vérnyomásváltozások, zaj behatások, vírusos hatások, hormonális változások, időjárás változások stb.

 

Újabb vizsgálatok igazolják, hogy a szervezet savasodása is szerepet játszik a betegség kialakulásában ill. a rohamok megjelenésében.  A szervezet megemelkedett savszintje miatt a  belsőfül folyadékrendszerének és ion összetételének zavara jön létre. Kóros salakanyagok szaporodnak fel az endolympában és a perilympában, mivel ezen folyadék rendszerek kémhatása is megváltozik. Rohamok alatt is kimutatható a szervezet kémhatásának fokozott, savas irányba való eltolódása. 

  

 

A betegség diagnózisa a klinikai tünetek, audiometria - cochlearis és retrocochlearis laesio elkülönítése alapján és a glycerin-teszttel történik.

  

 

 

Kezelés a rohamok alatt:  Fontos az ágynyugalom, a folyadék- és elektrolit-háztartás rendezése, hányáscsillapítók, szédüléscsillapító gyógyszerek, kismolekulájú dextran-infúziók. 

Kezelés a rohammentes közti időszakokban: a labyrinth vérátáramlásának elősegítése – infúziós ill. tablettás kezelés. 

Az utóbbi időben igazolt az antioxidansok pozitív hatása is.  Mivel a szervezet savasodása is szerepet játszik a betegség kialakulásában ill. a rohamok megjelenésében a szervezet savcsökkentése ill. lúgosítása is szóba jön.

Fontos a táplálkozás összetételének pontos megválasztása, ill. természetesbázikus kiegészítők alkalmazása. Olyan kiegészítők használatát javasoljuk, amelyek természetes alapanyagokból pótolják a kiesett bázisok és megkötik a felesleges savakat.

Az általunk elsődlegesen javasolt készítmény 49 különböző bio-termesztett zöldséget, zöld fű, levél és csíráztatott gabona egyedülálló keverékét tartalmazza. A készítmény több mint 125 természetes vitamint, ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz, amely lehetővé teszi a bázisok maximális felszívódását. Különlegesen energizál, segítségével a vér könnyebben veszi fel az oxigént a vízből. Erőteljes oxigén-katalizátor, segíti a sejtek optimális működését. Lúgosítja a testet és megszüntetni a túlzottan savas állapotokat.

Az általunk javasolt port tiszta vízben elkeverve a nap folyamán fogyasztjuk. Ha e termékünket fogyasztja, egyéntől függően akár pár hét alatt már igen kiváló eredményeket lehet elérni a savtalanítás, méregtelenítés és energizálás terén.

Akciós ajánlat

Mágneses bögrével az egészségért

 A pohárban...

Hírek
Óvjuk fülünk egészségét a hidegben

Óvjuk fülünk egészségét a hidegben

2012-11-29

Télen a hideg, szeles időjárás megnöveli a fülbetegségek kialakulásának kockázatát. A... Tovább olvasom

Újdonságok
Deutérium mentes víz kapható!

Deutérium mentes víz kapható!

2012-07-18

Mától kapható a Kontera Kft. üzleteiben deutérium mentes és szivárvány víz!   Tovább olvasom

Önnek gyakran fáj a füle?

Még soha nem fájt a fülem, nem tudom milyen az.
Inkább gyermekként volt gyakori a fülfájás, ma már nem jellemző.
Nekem sajnos a huzatra érzékeny a fülem. Ezért nyáron jellemzően gyakran fáj.
Ha víz megy a fülembe akkor szokott fájdalom jelentkezni. Ezért igyekszem füldugót használni.
Más betegségből, pl. megfázásból fakadóan szokott fájni a fülem.

Utolsó kérdés

Hogyan és milyen időközönként kell tisztítani a hallókészüléket? A válasz itt olvasható

Utolsó bejegyzés

A FülDoki speciális belső műszaki és különleges külogy a fülkürtön át a légnyomás különbség helyreálljon. A nyomés kiegyenlí... Tovább

Utolsó fórum hozzászólás

Az első hallókészülékem
Kedves Mindenki! Ezt a témát azok számára hoztuk létra, akik most kapnak először,... Tovább