Kontera Kft. - Hallókészülékek, hallásvizsgálat.

Hírek

A homeopátia lehetőségei a fülgyulladás kezelésében

2012-11-20

A homeopátia akut fülgyulladásnak azt a gyulladásos és/vagy fertőző folyamatot nevezi, amely a külső és/vagy a középfület érinti, mikroba által kiváltott, ami a leggyakrabban a orrgarat-űrön át hatol be. A homeopátia a kezelés szempontjából fülgyulladások három kategóriáját különbözteti meg, melyek a lefolyás három szakaszának felelnek meg.

 

A kongesztív (vértolulásos) fülgyulladás esetében a gyulladás a meghatározó 

 

 

A kongesztív (vértolulásos) fülgyulladás nagyon kifejezett, lokalizált fájdalommal jelentkezik. A gyermek sír és a fülét fogja. A kongesztív fülgyulladás lehet izolált tünet vagy valamilyen fertőző betegség első jele, illetve kezdődő orrgarat gyulladás vagy orrmandula-gyulladás szövődménye.

Amennyiben a gyulladás izolált tünet, akkor ajánlott a lehető leghamarabb Oscillococcinumot adni a betegnek egy tubus-dózist, majd háromszor 24 órás intervallumokban ismételendő. A szer magas aminosav tartalmának köszönhetően serkenti a szervezet védekező mechanizmusait a fertőző ágensekkel szemben.

Ha a fájdalom éjszaka jelentkezik, mely erős lehűlést követően lép fel, akkor 5 granula 9 CH Aconitum illet 5 granula 5 CH-s Capsicum annuum felváltva történő szedése javasolt, ügyelve a szedés gyakoriságának csökkentésére, ha a tünetek intenzitása mérséklődik.

A fájdalmat nem toleráló, nagyon érzékeny gyermekek, akinek tünetei este 9 óra és éjfél között tetőznek, s a fájdalmas fül felőli orca meleg és piros, míg a másik hideg és sápadt, 5 granula 9 vagy 15 CH Chamomilla adható minden fájdalomhullám jelentkezésekor.

Ha a kongesztív fülgyulladás az orrgarat gyulladás vagy orrmandula gyulladás szövődménye, és a gyermeknek magas a láza, fájdalmai lüktető jellegűek, valamint erősen izzad, akkor 5 granula Belladonna 9 CH-t adjunk a fájdalmak ritmusának megfelelően.

Amennyiben a gyermek láza nem túl magas, elhúzódó, a betegségtől fáradt és sápadt. A fájdalom a fülbe inkább a gyulladt torokból sugárzik, naponta 5 granula Ferrum Phosphoricum 9 CH adható.

 

Akciós ajánlat

Mágneses bögrével az egészségért

 A pohárban...

Hírek
Óvjuk fülünk egészségét a hidegben

Óvjuk fülünk egészségét a hidegben

2012-11-29

Télen a hideg, szeles időjárás megnöveli a fülbetegségek kialakulásának kockázatát. A... Tovább olvasom

Újdonságok
Deutérium mentes víz kapható!

Deutérium mentes víz kapható!

2012-07-18

Mától kapható a Kontera Kft. üzleteiben deutérium mentes és szivárvány víz!   Tovább olvasom

Önnek gyakran fáj a füle?

Még soha nem fájt a fülem, nem tudom milyen az.
Inkább gyermekként volt gyakori a fülfájás, ma már nem jellemző.
Nekem sajnos a huzatra érzékeny a fülem. Ezért nyáron jellemzően gyakran fáj.
Ha víz megy a fülembe akkor szokott fájdalom jelentkezni. Ezért igyekszem füldugót használni.
Más betegségből, pl. megfázásból fakadóan szokott fájni a fülem.

Utolsó kérdés

Hogyan és milyen időközönként kell tisztítani a hallókészüléket? A válasz itt olvasható

Utolsó bejegyzés

A FülDoki speciális belső műszaki és különleges külogy a fülkürtön át a légnyomás különbség helyreálljon. A nyomés kiegyenlí... Tovább

Utolsó fórum hozzászólás

Deutériumos víz
"A DDW gátolja a karcinogén 7,12-dimetilbenz-[a]-antracén által az állatokban indukált, a... Tovább